مستربچ الیاف چیست؟
مستربیچ الیاف دارای فرمولاسیون پلاستیکی می باشد که حاوی مواد افزودنی هست و جهت ظاهر و عملکرد محصول نهایی ضرورت دارد. یک مستربچ می تواند از رنگبندی های متنوعی برخوردار باشد. این محصول دارای گلوله های پلاستیکی می باشد که هر یک از مقادیر غلیظی از مواد افزودنی همچون رنگ دهنده ها، آنتی استات ها، تثبیت کننده ها، فیلرها و… برخوردار است. موارد کاربرد این مستربچ در الیاف تک رشته ، PP ، اسپاند باند و پلی استر و نخ پلی امید می باشد. از مستربچ الیاف جهت تولید فرش، موکت، نخ دوخت، نخ ماهیگیری، نخ کاموا، گونی و جامبو بهره برداری می گردد. برای خرید مستربچ کلیک کنید.
مستربچ آنتی باکتریال
با توجه به رشد جمعیت و نیاز هر روزه به مصرف پلیمر ها در صنایع مختلف در امور بسته بندی های پزشکی دارویی، مواد غذایی، لوازم خانگی، اسباب بازی و حوزه ها و کاربردهای مختلف دیگر، نیازمند تولید پلاستیک هایی هست که خاصیت آنتی باکتریال یا ضدعفونی کننده داشته باشند تا از خطرات و بیماری های ویروسی در امان باشد.
مراکز مختلفی با بهره مندی از فناوری نانو و با استفاده از نانو ذرات اکسید روی، توانسته مستربچ هایی تولید نماید که در نتیجه ترکیب شدن با پلیمر polyster خاصیت آنتی باکتریال بودن را به این پلیمر می افزاید و اجازه رشد و تکثیر قارچ و ویروس های گرم منفی و گرم مثبت را بر روی این سطوح نمی دهد.
ترموپلاستیک های حاوی الیاف کوتاه
این نوع از الیاف پرکاربرد در ابتدا در سال ۱۹۶۰ به بازار ارائه گردید. معمول ترین الیافی که در این گونه ترموپلاست ها کاربرد دارد الیاف شیشه و الیاف کربن هست. این مواد اغلب از اضافه کردن الیاف کوتاه به رزین های ترموپلاستیک تولید می شود و عملکرد آن ها را جهت کاربردهایی که نیازمند به وزن سبک می باشد افزایش می دهد.ضمن اینکه تولید کامپوزیت های حاوی الیاف کوتاه نسبت به الیاف پیوسته آسان تر و کم هزینه تر می باشد. این تعادل بین هزینه تولید و خواص عملکردی در کامپوزیت های الیاف کوتاه باعث افزایش کاربرد آن ها در بسیاری از زمینه های صنعتی خواهد شد.
خواص مکانیکی
این ویژگی وابستگی زیادی به میزان پراکندگی و توزیع طول الیاف و جهت گیری آنها در کامپوزیت دارند. این یعنی استحکام کامپوزیت های الیاف کوتاه با افزایش متوسط طول و کاهش زاویه الیاف نسبت به جهت افزایش می یابد. مدول الاستیک که با نماد E به نمایش در می آید ، در کامپوزیت با الیاف کوتاه پراکنده نیز به طول الیاف و جهت گیری آنها وابسته می باشد. به طور کلی واحد E کامپوزیت ها با کاهش پراکندگی زاویه الیاف و همسو شدن در جهت بارگذاری افزایش پیدا می کند. لازم به ذکر است که موضوعی که وجود دارد می تواند پردازش الیاف را از دید خواص مکانیکی پیچیده تر نماید. این موضوع که مدول الیاف می باشد، در صورت وجود الیاف بسیار کوتاه، افزایش طول آن ها می تواند مدول الاستیک را افزایش دهد اما در صورتی که الیاف به اندازه کافی بلند باشند، افزایش طول تأثیر چندانی بر روی مدول ندارد.
مستربچ الیاف طبیعی
فیلرها و الیاف گیاهی طبیعی یا تجدیدپذیر از ابتدای آغاز صنعت پلاستیک انتخابی جهت ترکیبات پلیمری در هر دهه بوده است ولی تمرکز امروزی بر کاهش ردپای کربن جلب توجه جدیدی به آن ها می بخشد. در صورتی که در بعضی موارد، مواد گیاهی موجود تا به امروز فاقد خواص مکانیکی می باشد تا جایگزینی مستقیم الیاف شیشه گردد. تولید کنندگان روش های زیادی جهت جبران این موضوع به دست آورده اند، چه راه های ترکیب با شیشه یا استفاده روش های جدید جهت بهبود خواص پایه مواد گیاهی صورت می گیرد.
سال ها است که بخش خودرو در صدر کار جهت ترکیب مواد طبیعی صورت گرفته و به دنبال افزایش استفاده از محتوای پایدار با حفظ عملکرد می باشد.به طور معمول کارشناس فنی فورد چنین می گویند که چندین بازار، سیاست و عوامل فنی در حال آمدن می باشند تا الیاف طبیعی را گزینه ای مناسب و بهتر جهت کاربردهای خودرویی معرفی نمایند. این در برگیرنده تغییر در رفتار مصرف کننده، چارچوبهای سیاست فعلی، افزایش استفاده از پلاستیک در خودروها، نگرانی های زنجیره تأمین جهت الیاف شیشه و نوآوری های تحقیق و توسعه حاصل از تأمین کنندگان الیاف طبیعی می باشد.
مستربچ مشکی الیاف
الیاف پلی استر به دو شکل سالید و هالو دسته بندی می شوند الیاف سالید الیاف تو پور که جهت صنایع پوشاک و کیف و کفش ومنسوجات نبافته است و صنایع خودروسازی و هواپیمائی ریسندگی تا حدودی صنایع موکت سازی از جمله صنایعی می باشند که در این خصوص پر کاربرد است.
الیاف هالو در لغت به معنا توخالی می باشد که در صورتی که هر تار این نوع الیاف را با چشم الکترونیکی مشاهده کنید هر تار این الیاف تو خالی است این ویژگی فیزیکی منجر به آن شده تا الیاف خاصیت ارتجاع پذیری و فنریت پیدا نماید این الیاف در صنایع پر کن از قبیل مبلمان و عروسک سازی بهره برداری می گردد.
یکی از راه های تولید الیاف رنگی بهره مندی از تکنیک مستربچ می باشد.امروزه انواع مستربچ مشکی الیاف کاربرد مختلفی دارد. مستربچ های رنگی محصولات مخصوصی اند که در آن یک رنگدانه در یک حامل پلیمری مناسب پخش و توزیع می شود. استفاده از مستربچ ها بیشتر در تولید الیاف پلی پروپیلن کاربردی می باشد. مستربچ های رنگی جهت الیاف پلی پروپیلن با فرمولاسیون های مختلف تولید و سپس با استفاده از آن ها الیاف رنگی پلی پروپیلن تولید می گردد.
مستربچ و افزودني الیاف پلی استر
الیاف پلی استر به دلیل ویژگی هایی همچون قوی بودن، مقاومت به کش آمدن، مقاومت به جمع شدگی و مقاومت در برابر اکثر مواد شیمیایی محبوبیت بالایی به دست آورده است. این الیاف راحت شست و شو داده می شود، سریع خشک می گردد و به چروک پذیری و سایش پذیری کمی دارند.
عمده کاربرد الیاف پلی استر جهت انواع پارچه، رو مبلی، پرده، فرش، موکت، ملحفه، دیوارپوش و پارچه های آستری است. ضمن اینکه در طناب ها، شلنگ ها، کمربندهای ایمنی، توری ها، صندلی های اتومبیلی و الیاف پرکننده جهت صندلی، مبلمان و بالش به مصرف می شود.