فیلم پلیمری چیست؟  

در تعریف فیلم پلیمری می توان گفت به لایه های نازک به ضخامت0.3 تا ضخامت0.2 میلی متر که از طریق یک لایه ماده پلیمری پیوسته که از پلیمر های طبیعی و مصنوعی و همچنین ترکیبی به همراه قابلیت های انعطاف پذیری بالا تشکیل شده است فیلم پلیمری می گویند.  به طور کلی می‌توان گفت متداولترین پلیمرها در تولید فیلم ‌های پلیمری پلی الفین ها هستند و بیشتر پلیمر هایی که در این صنعت از آن ها بهره گرفته می شوند شامل انواع پلی اتیلن ها و همچنین پلی پروپلین ها و پلی وینیل کلراید پلی استایرن، پلی اتیلن ترفتالات (PET)، پلی آمید، اتیل وینیل کلراید (EVA) و پلی وینیلیدین کلراید ها هستند.

فیلم پلیمری

کاربردهای فیلم پلیمری

از کاربردهای بسیار متنوعی که فیلم های پلاستیکی  دارند می توان به مواردی چون بسته بندی محصولات همچنین کیسه های پلاستیکی برچسب ها و همینطور در ساختمان سازی و فیلم های عکاسی و ویدیوی اشاره نمود.لازم به ذکر است که توجه کردن به نکاتی مانند نفوذ پذیر در برابر بخار آب و اکسیژن و همچنین استحکام در برابر تغییرات کششی و مکانیزم دمای کاربری و همچنین قیمت تمام شده جزو مواردی هستند که در تهیه و انتخاب جنس پلیمر های مصرفی در فیلم های پلیمری بسیار حائز اهمیت به حساب می آید. اگر قصد خرید مستربچ را دارید کلیک کنید.

انواع فیلم های پلیمری 

 در این قسمت قصد داریم با توجه به بسته بندی متفاوت فیلم های پلیمری و همچنین بر اساس اصطلاحات مرسوم در صنعت و روش تولید شرح بعضی از فیلم های پلیمری بپردازیم.

نایلون

در صنعت روز دنیا و همچنین در بازار ایران اصطلاح نایلون معنی متفاوت تری دارد.به طور کلی به اصطلاح نایلون در صنعت روز دنیا و همچنین در صنایع به روز به دسته اطلاق می شوند که از پلیمر ها با ساختار پلی آمیدی تشکیل شده اند. لازم به ذکر است که نایلون اولین الیاف مصنوعی ساخته شده توسط دست انسان بوده و همچنین یکی از مهمترین و پرکاربردترین مواد موجود در صنعت می باشد. لازم است تا این نکته را نیز اضافه کنیم نایلون های 6 و 6.6 از این دسته هستند.

نایلون شفاف

به دلیل دارا بودن جنس نرم در نایلون ها اگر در ضخامت های پایین تولید شوند قادر نخواهند بود وزن زیادی را تحمل کند اما به دلیل داشتن جنس نرم صدای کمتری را تولید می کنند و همچنین به دلیل اینکه کمی مات هستند دارای جذابیت بیشتری هستند.به همین دلیل در بیشتر فروشگاه های پوشاک از نایلون استفاده می کنند اما نه از نایلون های شفاف بلکه از نایلون هایی که رنگی هستند و دارای چاپ می باشند.

نایلون حبابدار

نایلون ها به صورت های مختلفی تولید شده اند که مرسوم ترین مدل نایلون ها می توان به نایلون های حباب دار و ضربه گیری اشاره کرد که شرکت ها یکی از شناخته شده ترین و بهترین شرکت هایی  است که به تولید نایلون های حبابدار در سطح کشور پرداخته است. لازم به ذکر است که از نظر ساختاری و از نظر شکل ظاهری نایلون های حبابدار بسیار متفاوت تر هستند. ساختار نایلون های ضربه گیر و همچنین تعداد حباب هایی که روی سطح نایلون وجود دارد باعث می‌شود تا فشار ضربه از بین برود و همچنین مانع آسیب دیدن کالا و یا محصول مورد نظر می شود.

فیلم پلیمری

نایلکس

 این نکته را باید بیان کنیم در صورت احتیاج به فیلم های پلی اتیلنی با ضخامت های پایین تر و کاربردهای خواص تر یکی از بهترین گزینه ها پلی اتیلن سنگین میباشد لازم به ذکر است این فیلم های خشک ضربه پذیر و نازک به اصطلاح فیلم نایلکس نامیده می شوند. نایلکس ها در مقایسه با نایلون ها چقر مگی کمتر و همچنین شکنندگی بالاتر و شفافیتی کمتری را دارند .

 در برخی از خواص ویژه نایلکس ها مانند نفوذ پذیری کمتر و تولید فیلم هایی که به نسبت استحکام بالایشان بسیار نازک هستند و تعداد آن ها در مقدار کیلوگرم بیشتر است و به همین صورت مواد افزودنی کمتر موجب تقاضای بالای آن در بازار مصرفی در کشور شده است.

نایلکس شفاف

برای تولید پلاستیک های دسته دار شفاف از نمونه دسته رکابی با مواد اولیه نایلکس  مورد استفاده قرار می گیرد. از این مدل بیشتر برای مواردی استفاده میشود که می‌خواهند از کمترین هزینه با بیشترین مقاومت بهره مند شوند.دلیل اینکه بیشتر فروشگاه های مواد غذایی و تره بار از نایلکس دسته رکابی استفاده می کنند به همین دلیل می باشد چون: 

آناتومی و نوع ساخت دسته رکابی باعث می شود تا تحمل وزن بیشتر را ممکن سازد. نایلکس دارای جنس خشکی است که موجب می شود مقاومت و کشسانی بالایی داشته باشد.

تفاوت های نایلون و نایلکس

 از تفاوتهای اصلی بین نایلون و نایلکس میتوان به نرمی و خشک بودن آن ها و تفاوت ظاهری در آن ها و براقیت نایلون و مات بودن نایلکس اشاره کرد. لازم به ذکر است که در چاپ نایلون جهت درخشان شدن آن استفاده از چاپ روغنی بسیار بهتر خواهد بود اما در چاپ نایلکس به دلیل مات بودن آن چاپ ارزانتر پی وی سی مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر تفاوت ها می توان به ضخامت آنها اشاره کرد. لازم است بدانید تولید نایلکس با ضخامت بسیار کم و بسیار نازک امکان پذیر خواهد بود ولی تولید نایلون نازک فرآیند بسیار دشواری را خواهد داشت. به طور کلی تفاوت این دو در هنگام مچاله کردن بسیار محسوس خواهد بود. از دید کلی می توان گفت نایلون ها دارای صدای کمتری هستند و نایلکس ها دارای خش خش بیشتری به نسبت نایلون ها هستند.

سلفون چیست؟

عبارت سلفون نیز در صنعت روز دنیا و همچنین در بازار ایران یک معنی متفاوت تری را دارد. به طور کلی فیلم های پلیمری به سه دسته پلیمر های طبیعی و مصنوعی و همچنین سنتزی تقسیم بندی می شوند. لازم به ذکر است در گروه اول  فیلم هایی هستند که از پروتئین و لاستیک طبیعی و سلولز ساخته می‌شوند و مرسوم ترین نوع این فیلم ها در دنیا سلفون نام دارند. 

در بازار ایران سلفون به فیلم های شفاف و شیشه های بر پایه  پلی پروپیلن میباشند کسی که بعد از خروج مذاب از قالب دستگاه به واسطه آب سرد شده و به حالت آمورف در می آیند. لازم به ذکر است کاربرد این فیلم ها به دلیل محدوده ی بالایی دمام و همچنین به دلیل دمای ذوب بالاتر نسبت به نایلون و نایلکس از کاربرد و کارایی بیشتری برخوردار هستند.

کاربرد فیلم های سلفون

از فیلم های سلفون در بسته بندی شفاف مواد غذایی و همچنین خشکبار و روکش های میز منازل و یا پوشش کتاب ها و جزوات استفاده می شود.

زمانی که بیلت های برنجی تحت فشار از داخل قالب با شکل خاص رد شده و سطح مقطع را تولید میکنند به اصطلاح اکستروژن به فرایندی می گویند. لازم به ذکر است که اکستروژن دارای روش های مختلفی است که عمومی ترین و همچنین ساده ترین شکل آن  به صورت اکسترود مستقیم می باشد.

کانتینر دستگاه متشکل از چندین لایه ضخیم است که معمولاً قادر به تحمل تنش های شعاعی بسیار بالایی را دارد همچنین برای تولید یک پروفیل بیلت مناسب که قبلا در دستگاه پیش گرم به دمای مناسب جهت تولید رسیده در داخل دستگاه قرار داده میشود و در نتیجه دومی پشت بیلت قرار گرفته و سنبه پرس از طریق نیروی سیلندر های قدرتمند هیدرولیکی به بیلت فشار وارد می نماید که در اثر فشار وارد شده دما افزایش پیدا میکند و همچنین مواد نیمه مذاب و خمیری شکل می توانند از داخل قالب عبور کنند و شکل پروفیل را ایجاد نمایند.