گرانول چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟

گرانول به ذرات کوچکی از مواد جامد اشاره دارد که شکل آن‌ها معمولاً به صورت دانه‌ها یا کریستال‌های کوچک است. این ذرات معمولاً به دلیل ویژگی‌های خاص و استفاده‌های مختلف، تولید و استفاده می‌شوند. گرانول‌ها در صنایع مختلف مانند پلاستیک، شیمیایی، مواد غذایی و داروسازی به کار می‌روند. به عنوان مثال، گرانول‌های پلیمری مانند گرانول PVC که در پرسش قبلی مطرح شد، به عنوان مواد اولیه در تولید محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از گرانول‌ها به شرکت‌ها کمک می‌کند تا فرآیند تولید را سریعتر و به صورت اتوماتیک انجام دهند. همچنین، این مواد بهبودهای مختلف را در محصولات نهایی ایجاد می‌کنند. برای اطلاع از قیمت مستربچ کلیک کنید.

گرانول چیست؟

به عنوان مثال، در صنعت مواد غذایی، گرانول‌ها ممکن است به عنوان اجزای مهم در تهیه محصولات مانند موسلی، نان، پاستا و غیره استفاده شوند. این گرانول‌ها می‌توانند مواد اصلی مانند آرد، ذرت، گندم و… باشند. در صنایع شیمیایی، گرانول‌ها به عنوان مواد اولیه برای تولید محصولات شیمیایی مانند مواد شوینده، پلیمرها، رنگ‌ها و مواد حفاظتی استفاده می‌شوند. در کشاورزی، گرانول‌ها ممکن است به عنوان کودها و محصولات حاوی مواد مغذی برای بهبود رشد و عملکرد گیاهان مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به نوع و استفاده مورد نظر، گرانول‌ها ممکن است ویژگی‌های مختلفی مانند اندازه، شکل، رنگ و ترکیب شیمیایی داشته باشند. این ویژگی‌ها به تولیدکننده‌ها این امکان را می‌دهند تا محصولات خاص با ویژگی‌های خاص را تولید کنند که بر اساس نیازهای بازار استفاده می‌شوند.

کاربرد گرانول در صنایع مختلف

کاربرد گرانول در صنایع مختلف

تصور اشتباهی از گرانول در ذهن برخی که دانش کمی در زمینه پلیمر و پلاستیک دارند به وجود آمده است و آن نیز این است که این محصول نوعی ماده پلیمری است. به عنوان اولین و مهم ترین نکته، باید بدانید که گرانول ها نام پلیمر خاصی نیستند، بلکه نوعی پلیمر هستند که از حالت پودری به شکل دانه ای تبدیل شده و کاربردهای مختلفی دارند. دلیل استفاده از گرانول ها این است که استفاده از آن ها تولید محصولات را آسانتر می کند. همچنین پلیمرها زمانی که به صورت پودری هستند در هوا پراکنده می شوند و علاوه بر آلودگی محیط کارگاه و ایجاد مشکلات تنفسی، مقدار زیادی مواد نیز هدر میدهند. اما گرانول ها این مشکلات را ندارند. علاوه بر این سیستم ماشین آلات شکل دهی پلاستیک به گونه ای طراحی شده اند که مواد اولیه اگر بصورت دانه ای باشند بهتر عمل می کنند. بنابراین، سازندگان ترجیح می دهند از فرم گرانول به جای پودر استفاده کنند. برای تهیه محصولات پلیمری از گرانول، ابتدا باید ذوب و سپس تشکیل شوند.

تقسیم بندی انواع گرانول

گرانول ها انواع مختلفی دارند که ما در اینجا بعضی از آن هارا به شما معرفی کرده ایم.

گرانول پلی اتیلن

گرانول پلی اتیلن یکی از ساده ترین و ارزان ترین پلیمرها است. ساختار گرانول پلی اتیلن به گونه ای است که شباهت زیادی به موم دارد. این ماده از پلیمریزاسیون اتیلن به دست می آید و به طور خلاصه به عنوان PE توصیف می شود. پلی اتیلن به طور گسترده در ساخت انواع لوازم پلاستیکی مورد استفاده در آشپزخانه و صنایع غذایی استفاده می شود. انواع مختلفی از گرانول پلی اتیلن وجود دارد که ما در این جا آن ها را بیان کرده ایم.

  • HDPE: این پلی اتیلن دارای زنجیره های پلیمری بدون شاخه است، بنابراین نیروی بین مولکولی در زنجیره ها زیاد است و استحکام کششی آن از بقیه پلی اتیلن ها بیشتر است. در این نوع پلی اتیلن شرایط و نوه کاتالیزور از اهمیت بسیار بالایی برخوداراست. به همین خاطر در اغلب اوقات برای ساخت آن ازپلیمریزاسیون Ziggler-Nata استفاده می شود.
  • LDPE: این پلی اتیلن دارای زنجیره های منشعب است، بنابراین زنجیره های LDPE با نیروی بین مولکولی و استحکام کششی کمتری نمی توانند به خوبی به یکدیگر متصل شوند. این نوع پلی اتیلن معمولا با پلیمریزاسیون رادیکال تولید می شود. خواص این پلیمر انعطاف پذیر بوده و توسط میکروارگانیسم ها تجزیه می شود.
  • LLDPE: این پلی اتیلن یک پلیمر خطی با تعدادی انشعاب کوتاه است و معمولاً از کوپلیمریزاسیون اتیلن با پاستیل های زنجیره بلند تولید می شود. LLDPE به دلیل انعطاف پذیری بالا در تهیه دستگاه های انعطاف پذیر انعطاف پذیر مانند لوله های خمشی استفاده می شود. اخیراً مطالعات متعددی در زمینه تولید پلی اتیلن با زنجیره کوتاه انجام شده است. این پلی اتیلن ها در اصل HDPE با تعدادی شاخه جانبی هستند. این پلی اتیلن ترکیبی از سختی HDPE و LDPE انعطاف پذیر است.

گرانول پلی پروپیلن

گرانول پلی پروپیلن

باید گفت که گرانول های پلی پروپیلن یکی از اساسی ترین و پرمصرف ترین مواد اولیه در صنایع پلیمر و پلاستیک بوده و از اهمیت بالایی برخوردار هستند. گرانول های پلی پروپیلن از بازیافت پلی پروپیلن به دست می آیند و شکل ظاهری این گرانول ها دایره های بسیار کوچکی است که شبیه سنگ ریزه است.

درست است که این محصول از بازیافت پروپیلن به دست می آید، اما کاربردهای آن بیشتر از محصول اصلی است و به دلیل ظاهری که دارد استفاده از آن در صنایع بسیار آسان است.

این محصول با توجه به مصارف آن طبقه بندی می شود.هر نوع گرانول پلی پروپیلن با توجه به خواصی که به ماده می دهد در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. انواع گرانول پلی پروپیلن را ما در این جا به شما معرفی کرده ایم.

  • هموپلیمر پلی پروپیلن (فقط از مولکول های پروپیلن تولید می شود. این ماده بسیار نرم است زیرا حاوی اتیلن نیست. در تولید چیزهایی مانند کیسه های پلاستیکی و نایلون استفاده می شود).
  • کوپلیمر بلوک پلی پروپیلن (ماده اولیه ای است که تا 3 درصد اتیلن در آن وجود دارد. تحمل دمای بالا را ندارد. فقط در ساخت لوله های پلاستیکی مورد استفاده در خطوط انتقال آب سرد قابل استفاده است).
  • کوپلیمر تصادفی پلی پروپیلن (مواد اولیه ای است که اتیلن بین 3-7 درصد آن را تشکیل می دهد. در مکانهایی که نیاز به مقاومت در برابر فشار و دمای بالا دارند می توان با خیال راحت از آن استفاده کرد).

مهم ترین نکته ای که بهتر است در رابطه با گرانول پلی پروپیلن بدانید
محصولات ساخته شده از پلی پروپیلن می توانند دمای بالا را تحمل کنند. اما استفاده مداوم از این محصولات در دماهای بالا و سطوح فشار بالا باعث کاهش طول عمر این محصولات می شود. علاوه بر این، استفاده از محصولات ساخته شده از پلی پروپیلن در خطوط آب آشامیدنی در دمای بالاتر از 40 درجه سانتیگراد از نظر بهداشتی توصیه نمی شود، حتی اگر این محصولات دارای گواهی بهداشت باشند. بنابراین استفاده از لوله های پلی پروپیلن و قطعات اضافی آن در دماهای بالا تنها برای انتقال فاضلاب و گرمایش آب با ماهیت این لوله ها سازگاری بیشتری دارد.

گرانول پلی کربنات

گرانول پلی کربنات

یکی از گرانول هایی که امروزه بیشترین استفاده را دارد گرانول پلی کربنات می باشد. این نوع از گرانول دارای رنگی شفاف می باشد و در موارد بسیار زیادی کاربرد دارد. مهم ترین ویژگی های گرانول پلی کربنات شامل موارد زیر می شوند.
تاکنون مشخص شده است که گرانول پلی کربنات تاثیرات مختلف را به خوبی تحمل می کند و در برابر ضربات، وزش باد و تماس با رطوبت اتمسفر مقاوم است. پلی کربنات های چند لایه به گونه ای مقاوم هستند که گلوله به داخل آنها نفوذ نمی کند. به همین خاطر همیشه از این نوع گرانول برای ساخت شیشه های ضد گلوله استفاده می کنند.
رسانایی حرارتی پلی کربنات کمتر از شیشه است و بنابراین اجازه می دهد تا انرژی انباشته شده ذخیره شود و در هنگام کاهش دمای بیرون از بین نرود. از این خاصیت در هنگام چیدمان گلخانه استفاده می شود. با توجه به خاصیت ضد صدا، لمینت یکپارچه آن نیز خوب است، شاخص های آن بین 18 تا 23 دسی بل است و قابلیت جذب صداها را دارد.

 

 

گرانول خوراکی

به طور کامل اجمالی و کلی می توان گفت  به هر دانه کوچک گرد مانند  گرانول اطلاق می شود. لازم به ذکر است در صنایع گوناگون ای استفاده می شود و این عبارت فقط مخصوص صنعت تولید مستربچ نیست چرا که گرانول در هر صنفی کاربردهای مخصوص به خود را دارد. گرانول خوراکی به نام گرانولا شناخته می شود. گرانولا دانه های خوشمزه هستند که در دسته تنقلات و اسنک جایگذاری می شوند و بیشتر در صبحانه مورد استفاده قرار می گیرند. از مواد تشکیل دهنده ی اولا می توان به جو پرک ها و مغزها  اشاره کرد که بسیار از طرف ورزشکاران محبوب و پرطرفدار است. از نظر قیمت گرانول خوراکی به نوع موادی که داخل آن وجود دارد بستگی دارد.

گرانول بازیافتی

به طور کلی سالانه مقدار انبوهی از زباله های پلاستیکی به واسطه صنایع شهری و تجاری در کل کشورهای دنیا تولید می شود از این رو در سالیان اخیر پلاستیک های تجدید ناپذیر به یکی از مهمترین معضلات فعالان محیط زیست بدل شده است که اگر روند بازیافت پلاستیک به خوبی انجام نشود به طور قطع صدمات جدی به طبیعت وارد خواهد نمود حال به همین دلیل از گرانول بازیافتی برای حل این مشکل استفاده می کنند. مراحل تولید گرانول بازیافتی به چهار مرحله تقسیم بندی می شود که در این قسمت آن چهار مرحله را شرح می دهیم.

  1. مرحله اول: جداکردن پلاستیک‌ها
  2. مرحله دوم: شستن  و از بین بردن آلودگی
  3. مرحله سوم: ذوب کردن پلاستیک‌ها
  4. مرحله چهارم: تولید  کردن گرانول پلی پروپیلن

گرانول بادی

یکی از انواع گرانول های پلی اتیلن گرانول بادی نام دارد که به دسته پلی اتیلن های سنگین بادی ارتباط دارد. برخی از پتروشیمی ها اقدام به تولید گرانول بادی می کنند از جمله این پتروشیمی ها پتروشیمی بندر امام و باختر و شازند اراک و همچنین مارون و جم  هستند. لازم به ذکر است در بعضی از مواقع پتروشیمی های مختلفی در کنار تولید مواد اولیه به صورت گرانول اقدام به تولید پودر نیز می کنند. اینپوت های تولید شده توسط پتروشیمی ها برای محصولات تمام شده پلاستیکی که احتیاجی به گرانول ندارند استفاده می شود. ولی برای تولیدات ای که نیاز به گرانول دارند باید فرایند بیشتری طی شود یعنی تبدیل شدن گرانول را پشت سر گذارد.

گرانول لاستیک 

یکی از مواردی که در چند سال گذشته باعث استقبال بسیاری از حامیان محیط زیست و همچنین مسئولان صنایع و معادن شده است بحث بازیافت ضایعات پلاستیکی می باشد یعنی بازیافت لاستیک و تبدیل نمودن بافت آن به گرانول هایی که بتوان از آنها استفاده کرد که این کار یکی از شیوه های بازیافت لاستیک می باشد که به عنوان مهم ترین بخش صنعت لاستیک شناسایی و شناخته می شود .لازم به ذکر است در این فرایند بازیافت مواد اولیه همان لاستیک های فرسوده می باشند که پس از طی فرایندی می توان به گرانول لاستیک و همچنین گرانول های قابل استفاده در صنایع مختلف دسترسی پیدا کرد. حال به دلیل دسترسی آسان و حجم بالا و همچنین مقاومت زیاد لاستیک رونق صنعت بازیافت لاستیک بسیار بالا گرفته است.

گرانول pvc

به طور کلی و اجمالی می‌توان گفت که تقریباً تمامی مواد پلیمری با کاربردهای گوناگون و مختلف و همچنین میزان  ویکسوزیته  متفاوت این قابلیت را دارند تا به گرانول تبدیل شوند اما لازم به ذکر است که در بعضی از موارد خاص  و ویژه ای که پلیمریزولاسیون به صورت پیچیده تری باشد تولید کنندگان به جای تولید گرانول مواد اولیه پلاستیک به شکل پودر یا محلول و یا گرانول pvc تولید می نمایند. این یکی از فرآیندهای مهم و نسبتاً پیچیده در صنعت تولید گرانول می باشد که بعضی از کارخانجات تولید کننده اقدام به تولید گرانول pvc می کنند. 

تولید گرانول ها به دو دسته رشته ای و خشک انجام می شود که در تولید گرانل pvc رشته ای ماشین آلات ساده تر هستند که ابتدا ماده اولیه پلیمر وارد دستگاه می شود و پس از ذوب شدن داخل صافی فلزی جهت شکل گیری می رود. در نهایت پلمیر به شکل رشته های نزک در می آید.

در تولید گرانول pvc خشک این عمل مقداری پیچیده تر است و هزینه آن بیشتر می باشد، اما از لحاظ کیفیت بسیار بالاتر است. به طور کلی در این حالت پلاستیک ورودی به اکسترودر ذوب شده و بعد از عبور از یک سری از صافی هایی که دارای سوراخ های بسیار ریزی هستند به شکل رشته در می آیند و در همان حالت و همان شکل به سرعت بسیار بالایی با استفاده از کاتر برش داده می شوند و بعد از مکیده شدن به سمت لوله هایی که در آنها هوای سرد و خشک گریان دارد به مخازن بزرگ منتقل می شوند.

تولید گرانول

گرانول از محبوبیت بسیار بالایی در بین تولیدکنندگان برخوردار می باشد به همین دلیل تولید گرانول دارای اهمیت بالایی می باشد و تولیدکنندگان مطرح ای در ایران اقدام به تولید گرانول کرده‌اند همچنین ساخت گرانول به روش‌های مختلف و گوناگونی انجام می پذیرد که به طور کلی می‌توان گفت از متداول ترین و از مرسوم ترین روش های تولید گرانول روش تولید گرانول رشته‌ای و همچنین تولید گرانول خشک و سیستم برش رینگ  آبی می باشد لازم به ذکر است سیستم برش زیر آب  نیز یکی از روشهای تولید گرانول می باشد.

گرانول

عوامل موثر بر قیمت گرانول

به طور کلی عوامل زیادی بر نحوه قیمت  گذاری گرانول میباشند که در ادامه این مطالب به شرح کلی و اجمالی این عوامل خواهیم پرداخت.

  1. رنگ مصرفی: یکی از مهمترین عوامل بحث رنگ می باشد لازم به ذکر است که نوع بیرنگ جزو گران ترین نوع میباشد و بعد از آن رنگ های روشن و شفاف مانند رنگ زرد و آبی محبوبیت بیشتری دارد.
  2. خلوص مواد:خلوص مواد یکی از مواردی است که بر قیمت گرانول تاثیر مستقیم می گذارد و به طور کلی هرچه خروس بیشتر باشد هزینه و قیمت نهایی محصول بالاتر خواهد بود.
  3. نوع پلاستیک: لازم است بدانید که پلاستیک های مهندسی از نظر قیمتی در  رنج بالایی قرار دارد و ضمن اینکه ضایعات آن ها نیز از انواع دیگر از  قیمت بالاتری برخوردار اند.

مواردی که ذکر شد جزئی از عوامل موثر بر قیمت گرانول بود که به طور مستقیم بر روی قیمت گرانول تاثیر می گذارند.

انواع گرانول 

ساخت گرانول در صنعت به دو شیوه کلی انجام می شود. در شیوه اول که احتیاج به تمرکز و به کار بردن وسیله ویژه اکسترودر دارد و به شیوه تولید Granules خشک نیز شناخته می شود، Granules های ساخته شده بعد از مذاب شدن پلاستیک فوری با کمک تیغه های پرسرعت این دستگاه میکس شده و با مکنده هایی جمع آوری می شوند.

این شیوه برای ساخت Granules های تزریقی بسیار پرسرعت خواهد بود. شیوه دوم ساخت Granules در صنعت هم به شیوه ساخت رشته ای شناخته می شود. در این تجهیزات دیگر از تیغه های پرسرعت برای برش استفاده نمی شود. برای اطلاع از قیمت مستربچ ضد مه کلیک کنید. در این شیوه Granules ها بعد از ساخت به صورت رشته ای پس از مذاب شدن پلیمرها، به استخر آب منتقل شده و در استخر سرد می شوند. سپس آن ها را خرد نموده و به منظور به کار بردن در صنایع پلاستیک های تزریقی ارائه خواهند شد.

  • گرانول پلی اتیلن Pe
  • Granules پلی استایرن Ps
  • گرانول پلی پروپلین pp
  • Granules پلی کربنات pc
  • گرانول بادی

گرانول

قیمت گرانول پلی اتیلن

هم اکنون حجم زیادی از گرانول Granules های گوناگون در بازار ساخته شده و برای به کار بردن ارائه می شوند. بیشتر  این Granules ها ساختار کلی همانندی دارند و از یک Granules اصلی گرفته شده ‌اند. ویژگی های کلی این گرانول Granules های تزریقی شبیه به هم است ولی بعضی از آن ها به منظور تولید بعضی لوازم ویژه ای بهینه شده اند. هر چند که بعضا به کار بردن آن ها به جای همدیگر هم معضلی به وجود نمی آورد. یکی از پراستفاده ترین گونه های Granules های تزریقی Granules پلی اتیلن است که یک پلیمر با ساختار مطلوب به شمار می آید که این مسئله موجب شده در صنایع بسیاری بتوان آن را به کار برد. در مجموع درصد زیادی از مواد پلاستیکی بازیافتی که به منظور تولید Granules از آن ها بهره برده می شود، جزء خانواده Granules پلی اتیلن هستند.

گرانول سبک تزریقی 

یکی از مشکلاتی که در صنعت تزریق پلاستیک و تجهیزات مربوط به آن بیان می شود این است که نمی توان هر پلاستیکی با هر فرم و حالتی را در آن ها به کار برد. ورودی این تجهیزات می پذیرد که Granules ها به صورت ساچمه ای باشند. به همین جهت است که به کار بردن گرانول Granules های تزریقی در این صنعت خیلی سریع فراگیر شده است. Granules ها به صورت دانه بندی یا ساچمه ای شکل هستند و این مسئله قابلیت کاربرد آن ها را برای صنایع تزریقی به آسانی امکان پذیر می سازد. از این راه قابلیت به کار بردن پلاستیک های ضایعاتی و بازیافتی به آسانی در صنایع قابل انجام شده است.

گرانول

گرانول سنگین تزریقی

گرانول Granules سنگین تزریقی یا همان پلی اتیلن سنگین تزریقی، گونه ای از گرانول پلی اتیلن به شمار می آید که در دسته پلیمری پلی اتیلن سنگین جای می گیرد. همان گونه که از نام این محصول پیداست، به منظور انجام پروسه قالب گیری تزریقی آن به کار برده می شود. پلی اتیلن ها، نمونه های متفاوتی دارند. بعضی منعطف هستند و بعضی دیگر سخت هستند. پلی اتیلن سنگین تزریقی، از سختی با درجه زیاد، استقامت شیمیایی، نفوذناپذیر بودن و همین طور خاصیت دی الکتریکی بهره مند است. 

گرانول سنگین بادی 

در این قسمت می خواهیم روش تولید گرانول سنگین را بیان کنیم به علت کریستالینیتی زیادی که پلی اتلین سنگین بادی دارد پس دوام بسیاری زیادی خواهد داشت. این استقامت در مقابل تنش های محیطی موجب می گردد تا کالاهایی که تولید می شوند در برابر گرما و سرما استقامت خوبی را از خود نشان دهند و شرایط مذکور باعث ترک خوردگی و شکسته شدن آن ها نشود. به علت منعطف بودن مواد گرانول سنگین از آن در ساخت کالاهایی که احتیاج به استقامت بالایی دارند و نیازمند بدنه ای سخت هستند به کار برده می شود. به همین علت محصولاتی که با مواد گرانول سنگین تولید می شوند استحکام بالایی در برابر ضربه و شکستگی دارند و به آسانی صدمه نخواهند دید. در ادامه موارد کاربرد گرانول سنگین بیان شده است:

  • تولید تجهیزات ایمنی
  • تولید مخزن های آب
  • تولید اسباب بازی
  • تولید لوله و اتصالات گوناگون
  • تولید قطعات پلاستیکی

بایستی این محصول را در شرایط خشک و دمایی پایین تر از 60 درجه سانتی گراد محافظت نمود و از تابیدن اشعه ماوراء بنفش خورشید به آن جلوگیری کرد، محافظت غیر اصولی از این مواد موجب می گردد تا در رنگ و بوی آن ها تغییراتی حاصل شود. 

گرانول پلی اتیلن سبک خطی 

گرانول Granules پلی اتیلن سبک خطی (LLDPE)، که در صنعت با عنوان گرانول Granules سبک خطی معروف است، دانسیته کمی دارد. این گرید، جزء گریدهایی است که به گرید فیلم شناخته می شود. گرانول Granules پلی اتیلن سبک خطی، به علت شاخه های جانبی کوتاه و دانسیته پایینی که دارد، خاصیت منعطف بودن و استقامت مناسبی دارد، به همین علت از گریدهای پراستفاده به منظور ساخت فیلم های پلی اتیلنی یا نایلون و نایلکس محسوب می شود. 

پلی اتیلن سبک خطی، دانسیته بالاتری در مقایسه با پلی اتیلن سبک LDPE دارد؛ در برابر پارگی، سوراخ شدن استقامت، دوام و کشش بهتری از خود بروز می دهد. غالبا پلی اتیلن ها با توجه به دانسیته و شاخص جریان مذاب (MFI)، جرم مولکولی، نفوذپذیری اکسیژن، پایداری محیطی و سختی آنالیز و بررسی می شوند و این فاکتورها، از فاکتورهای بااهمیت برای انتخاب گرید مطلوب در ساخت محصولات پتروشیمی محسوب می شوند. از گریدهای عادی ساخته شده از دسته پلی اتیلن سبک خطی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • LL0209 AA  اراک
  • LL0209 AA  امیرکبیر
  • ۲۲B02  مهاباد
  • ۲۲B01  مهاباد
  • ۲۲B03  مهاباد
  • ۰۲۰۹KJ  تبریز
  • و غیره

با توجه به تمام موارد بیان شده و خصوصیات و مشخصه های این گریدها، معلوم می شود که از هر یک در چه محصولی به کار برده می شود. هم اکنون، واحدهای پتروشیمی متفاوتی به منظور تولید گرانول پلی اتیلن سبک خطی در ایران مشغول هستند که از جمله آن ها می توان به پتروشیمی امیرکبیر، جم، لرستان، شازند اراک، تبریز و مهاباد اشاره داشت.

گرانول

گرانول پلی پروپیلن 

گرانول پلی پروپیلن (که اکثرا با عنوان پ پ نساجی و پ پ شیمیایی مشهور هستند)، ساختار به خصوصی از پلیمر پلی پروپیلن (polypropylene) می باشند که به حالت گلوله ای ‌شکل یا ساچمه ای (دانه دانه) به منظور ساخت محصولات متفاوت در حالت های متفاوت به کار برده می شود. از گرانول پلی پروپیلن به منظور ساخت روکش کابل و سیم، بطری، قوطی و غیره به کار برده می شود.

گرانول پلی کربنات

ذاتا گرانول پلی کربنات pc  شفاف است که یک ترموپلاستیک آمورف می باشد. هر چند که در رنگ های گوناگونی تولید می شود و متریال آن قابلیت منتقل کردن نور داخلی را تقریبا با همان ظرفیت شیشه تامین می کند. پلیمرها یا گرانول پلی کربنات به منظور ساخت موارد متفاوتی کاربرد دارد به خصوص در زمان هایی که مسئله استقامت در مقابل ضربه و شفافیت یک کالا مد نظر باشد، موارد کاربرد آن عبارت است از شیشه های ضد گلوله، رایانه شخصی، لنزهای پلاستیکی در عینک، در وسایل پزشکی، قطعات خودرو، وسایل محافظتی، گلخانه ها، دیسک دیجیتال و وسایل روشنایی بیرونی. یکی از موارد کاربرد گسترده گرانول پلی کربنات pc در قالب سازی است که به علت استقامت آن در مقابل تغییرات حرارتی استفاده گسترده ای دارد.

پلی کربنات pc مورد ایده آلی است که به جای شیشه کاربرد دارد، این ماده بی رنگ در قسمت های متفاوت ساختمانی نیز به کار برده می شود. گرانول پلی کربنات pc به اوراقی می گویند که استقامت بالایی در مقابل گرما دارد. گونه ای ترموپلاستیک های مهندسی مقام که همراه با هر شکل از مصالح ساختمانی استفاده شده و در صنایع دیگر کاربردهای وسیعی دارد.