مستربچ پلی پروپیلن
پلی پروپیلن یک نوع پلیمر است که کاربرد بسیار زیادی در صنعت دارد و همواره قابل دسترس است می باشد. پلی پروپیلن مزیت های بسیار زیادی دارد که می توان به قیمت مناسب و کاربرد های بسیار زیاد آن در زمینه های مختلف اشاره کرد. مقاومت شیمیایی پلی پروپیلن ها بسیار عالی است و خواص فیزیکی و مکانیکی مناسبی دارند. از این محصولات در ساخت قطعات خودرو در صنایع خودروسازی استفاده می شود. پلی پروپیلن ها در کنار مزایای بسیار زیادی که دارند همواره دارای معایب هم می باشند. دقت کنید که این مواد پلیمری شکننده است و در برابر ضربه پایین مقاومت کمی دارد همچنین در برابر فشار هم کم است. برای بهبود خواص این مواد پلیمری از فرآیند نانو تکنولوژی استفاده می کنند در پروپیلن ها نانوذرات به کار می برند تا خواص مکانیکی آن ها بهبود یابد. دقت کنید که این محصول هیچ تاثیری بر روی رنگ ندارد و به پایداری و دوام قطعات می شود. در این راستا از مستربچ پلی پروپیلن استفاده می شود. برای اطلاع از قیمت مستربچ کلیک کنید.
پلی پروپیلن
پلی پروپیلن (PP) یک چسب مصنوعی است که از پلیمریزاسیون پروپیلن ایجاد می شود. این یکی از خانواده مهم چسب های پلی اولفین است. پلی پروپیلن قابل تبدیل به بسیاری از محصولات پلاستیکی است که نیاز به سفتی، انعطاف پذیری، وزن سبک و مقاومت در برابر حرارت دارند، همچنین می توان آن را با اتیلن پلیمریزه کرد تا کوپلیمر انعطاف پذیر اتیلن و پروپیلن تولید شود. پلی پروپیلن در انواع رنگ های سفارشی و استاندارد از جمله طبیعی (سفید شیری)، سفید، مشکی و آبی موجود است. در 160 درجه سانتیگراد از جامد به چسبناک یا لاستیکی تغییر می کند.
شفاف کننده پلی پروپیلن
در صنایع بسته بندی شفافیت محصولات اهمیت بسیار زیادی دارد. قطعات شفاف وضعیت بسیار زیادتری نسبت به قطعات غیر شفاف دارند به همین دلیل استفاده از اهمیت می یابد و در هنگام استفاده از آن ها می توان صرفه جویی کرد. امروزه بیشترین پلیمر ها را به پلیمر شفاف تبدیل می کنند که ویژگی و مزایای بسیار زیادی دارند. به دلیل سبک بودن مقاوم بودن آن ها اکثر تولید کنندگان از پلی پروپیلن ها استفاده می کنند، زیرا استفاده از این پلی پروپیلن های شفاف ارزانتر است و مزایای زیادی نسبت به سایر پلیمرها دارد.
برای اطلاع از قیمت مستربچ ضد مه کلیک کنید. از مستربچ پلی پروپیلن در تولید محصولاتی که از پلیمر تولید می شوند استفاده می شود. پلیمرها دارای ساختار مختلفی به شکل جامد یا بلوری هستند که بستگی به میزان انعطاف پذیری حجم زنجیر مولکولی و نظم آن ها دارد. از پلی پروپیلن شفاف شده در تولید کالاهای مصرفی مانند بسته بندی مواد غذایی استریل، بطری، جعبه مواد غذایی، بسته بندی دارویی و شیشه های مواد آرایشی و غیره استفاده می شود.
مستربچ شفاف کننده
مستربچ های شفاف کننده یا مستربچ پلی پروپیلن یک نوع موادی هستند که باعث افزایش کریستالی شدن می شود و در نتیجه قطعات تزریقی شفافیت یابند و پایداری ابعادی این قطعات بالارود. مستربچ های هسته زا پلیمر یا شیشه ای کننده و مستربچ پلی پروپیلن برای افزایش خواص فیزیکی پلی پروپیلن و بهبود خواص فیزیکی آن ها استفاده می شود که مزیت های بسیار زیادی دارد. مستربچ شفاف کننده یا شیشه ای کننده سبب می شوند زمان فرآیند کاهش یابد و تاب برداشتگی بهبود یابد. از مستربچ های هسته زا یا شیشه کننده و شفاف کننده پلی پروپیلن در صنایع مختلف صنایع تولید ظروف یکبار مصرف یا مصنوعات پلاستیکی و غیره استفاده می شود. به این موضوع توجه کنید که پلی پروپیلن ها یک نوع پلیمر های نیمه کریستالی می باشند و مستربچ های شفاف کننده می توانند سبب افزایش سرعت کریستالیزاسیون شوند و سبب بالا رفتن امکان تولید و کاسته شده از زمان قالب گیری و فرایند اکستروژن شوند.
همه چیز درباره مستربچ پلی پروپیل
مستربچ های پلی پروپیلن یک نوع موادی هستند که در هنگام رنگ کردن انواع پلیمرها استفاده می شود. رنگ های سیاه و سفید کربن سیاه و اکسید تیتانیوم موجود است که از مستربچ پلی پروپیلن برای پردازش پلیمر و ترکیب مواد افزودنی و رنگدانه های رنگی و ضد میکروبی در مایع و پلیمر به کار برده می شود. مستربچ پلیمری یک مخلوطی غلیظ از ماده PE یا PP می باشد که کاربردهای خاصی دارد و در شکل های پلی تراشه موجود است. مستربچ پلیمری انواع مختلفی دارد که در صنعت پلاستیک استفاده می شوند. در صنعت پلاستیک از مستربچ های پلیمری استفاده زیادی می شود که می توان به آن اشاره کرد. پلاستیک ها سال های طولانی نیاز دارند تا تجزیه شوند و فرآیند تجزیه آن ها طولانی است و به همین دلیل برای افزایش روند تجزیه پلاستیک ها و کلیه محصولات پلاستیک در صنعت پلاستیک از مستر پلیمری استفاده می شود که رنگ های جذابی دارد. پلی پروپیلن پر مصرف ترین پلیمرها در دنیا هستند که در صنایع مختلف استفاده می شوند که می توان به بسته بندی، قالب گیری دمشی، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، کاربرد های صنعتی و کاربرد های ساختمانی، نساجی و غیره اشاره کرد.
معرفی مستربچ پلی پروپیلن
وقتی پلیمرهای صنعتی در مقابل میکروب ها قرار می گیرند می تواند اثرات مختلفی را به همراه داشته باشند، مانند تخریب فیزیکی، لکه دار شدن، بوی بد و غیره است. مستربچ ها افزودنی هستند که سبب می شوند در برابر میکروب ها و باکتری ها پلیمرها محافظت شوند و از این مستربچ ها برای افزایش طول عمر، کاهش آلودگی پلیمر ها و پلاستیک ها، ظاهر زیبا استفاده می شود. پلی پروپیلن پلیمری است کاملا انعطاف پذیر و سخت می باشد. طبق بررسی های صورت گرفته و افزودنی های آنتی باکتریال مثل مستربچ می تواند در هنگام تولید پلاستیک های ضد باکتری استفاده شود. مستربچ ها در صنعت پلیمر کاربرد بسیار زیادی دارند و با هدف مشخصی در صنایع استفاده می شوند. در پایه های پلی استایرن، پلی اتیلن، پلی پروپیلن و غیره وجود دارند. استفاده از مستربچ پلی پروپیلن نسبت به سایر محصولات امن تر است و پایداری و ماندگاری بالایی دارند.
ماندگاری مستربچ پلی پروپیلن
مواد های افزودنی مستربچ های که خطرناک هستند شکل خاصی دارند که کپسوله می شوند و با کپسول شدن خطرات کاهش می یابد و ماهیت خطرناک آن ها از بین می رود، زیرا در یک مایع یا رزین پلیمری جمع می شوند. وقتی از این مستربچ ها استفاده کنید کپسول هستند خطرات احتمالی کاهش می یابد، بنابراین سبب کاهش استفاده از تجهیزات حفاظتی و کنترل های مهندسی می شود. دقت کنید که این روش مزایای بسیار زیادی دارد و کپسوله کردن این مواد افزودنی درون مستربچ های پلیمری ایجاد مزایای برای افزودنی ها می کند، زیرا مستربچ قادر است از افزودنی ها در برابر اشعه های ماورای بنفش و رطوبت محافظت کند، لذا دوام و ماندگاری آن ها افزایش یابد. در این راستا هزینه های تجزیه مواد کاهش می یابد. مستربچ پلی پروپیلن کاربرد زیادی در ساخت قطعات پلیمری و اتصالات پلیمری و غیره دارد و در برابر اشعه نور خورشید مقاومت لازم را دارند.
گرید های مختلف پلی پروپیلن
پای پروپیلن گرید های بسیار متنوعی دارد که ما در اینجا آن ها را به شما معرفی کرده ایم.
- قالب گیری تزریقی: پلی پروپیلن بیشتر در این دسته در ساخت محصولات الکتریکی و الکترونیکی، کلاه ، اسباب بازی، چمدان، لوازم خانگی، صنعت بسته بندی و صنعت خودرو استفاده می شود.
- فیبر: استفاده از PP در این دسته است که برای تولید الیاف مورد استفاده در پشت فرش و زیلو به عنوان جایگزین الیاف فیلم و کنفی در فرش های بافته شده، نخ ها، الیاف نبافته و لباس برای گرما استفاده می شود.
- مقاله/فیلم: این بخش از استفاده از BB در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. در صنایع بسته بندی قنادی، شکلات، سیگار، فیلم های گرافیکی و چاپی، نوارهای بسته بندی مواد غذایی که عملیات حرارتی می شوند استفاده می شود.
- قالب گیری دمشی: از این نوع برای تولید بطری و قوطی استفاده می شود.
- پمپاژ: انواع لوله های فاضلاب و ایگو و انواع سیم و کابل از محصولات جز این گروه پلی پروپیلن می باشد.
- پوشش اکستروژن: این بخش از استفاده از پلی پروپیلن B به تدریج جایگزین استفاده از پلی اتیلن کم چگالی و پلی اتیلن سبک می شود. پلی پروپیلن (PP) پلاستیکی است که کاربردهای متنوعی در قسمت های مختلف و همچنین الیاف دارد.
پلی پروپیلن چه ویژگی هایی دارد؟
ویژگی های عمومی پلی پروپیلن
پلی پروپیلن مقاومت عالی در برابر حلال های آلی، عوامل چربی زدا و حمله الکتریکی ایجاد می کند. مقاومت ضربه ای کمتری دارد، اما دمای کاری و استحکام کششی آن نسبت به پلی اتیلن با چگالی کم یا چگالی بالا برتری دارد. سبک وزن است، در برابر لکه شدن مقاوم است و میزان جذب رطوبت پایینی دارد. این یک ماده سخت، مقاوم در برابر حرارت و نیمه سفت است که برای انتقال مایعات یا گازهای داغ ایده آل است. برای سیستم های خلاء و جاهایی که دما و فشار بالا مواجه می شود توصیه می شود. مقاومت عالی در برابر اسیدها و قلیاها، اما مقاومت ضعیفی در برابر حلال های معطر، آلیفاتیک و کلردار دارد.
ویژگی های تخصصی پلی پروپیلن
- وزن سبک
- استحکام کششی بالا
- مقاومت در برابر ضربه
- مقاومت در برابر فشار بالا
- خواص دی الکتریک عالی
- مقاوم در برابر ترک خوردگی استرس
- حفظ سفتی و انعطاف پذیری
- جذب رطوبت کم
- غیر سمی
- غیر لکه دار
- به راحتی ساخته می شود
- بالا مقاوم در برابر گرما
موارد مصرف پلی پروپیلن کدام است؟
پلی پروپیلن یک پلیمر ترموپلاستیک است که در طیف وسیعی از کاربردها از جمله فیلم و ورق، دمیدن، قالب گیری تزریقی، بسته بندی مواد غذایی، منسوجات، تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی، لوله کشی، کاربردهای صنعتی و ساختمانی و قطعات خودرو استفاده می شود. همچنین بهتر است بدانید پلی پروپیلن یکی از پرکاربردترین پلیمر هایی است که تولید جهانی آن در سال 2003 به حدود 35.8 میلیون تن رسید. رشد سالانه تقاضای جهانی پلی پروپیلن بین سال های 2003 و 2008 حدود 6.7 درصد برآورد شده است. بیشترین تقاضا برای ان در صنایع تجهیزات تقویت شده با الیاف، تولید نخ، تزریق پلاستیک و تزریق پنوماتیک است.
مزایای پلی پروپیلن
- یکی از مزایای اصلی آن این است که می توان آن را به لولاهای زنده تبدیل کرد که قطعات پلاستیکی بسیار نازکی هستند که می توانند بدون شکستن تا شوند.
- پلی پروپیلن به ویژه برای کاربردهای ساختمانی، مانند پشتیبانی از درب سنگین، و کاربردهایی که نمی توانند بار را تحمل کنند، مانند درب بطری سس کچاپ یا شامپو مفید است.
- به راحتی می توان آن را با سایر پلیمرها مانند پلی اتیلن پلیمریزه کرد. پلیمریزاسیون خواص مواد را تغییر می دهد و به آن
- اجازه می دهد تا کاربردهای مهندسی قوی تری نسبت به پلی پروپیلن خالص داشته باشد.
- پلی پروپیلن یکی از سبک ترین پلیمرها در بین تمام محصولات پلاستیکی است که این ویژگی آن را به انتخابی مناسب برای کاربردهای سبک تبدیل می کند.
- پلی پروپیلن خواص الکتریکی و مکانیکی خود را در دماهای بالا، در شرایط مرطوب و غوطه ور شدن در آب حفظ می کند. پلاستیکی است که از آب متنفر است.
- پلی پروپیلن مقاومت عالی در برابر استرس محیطی یا ترک خوردگی دارد.
- همچنین این ماده حساسیت به حملات میکروبی مانند باکتری و کپک دارد و مقاومت خوبی نیز در برابر استریلیزاسیون با بخار دارد.
انواع مستربچ پلی پروپیلن
مستربچ پلی پروپیلن انواع مختلفی دارند می توان به مستربچ پلیمر سفید اشاره کرد. مستربچ پلیمری سفید در محصولات صنعتی نهایی برای تامین روشنایی و شفافیت استفاده می شود. این نوع مستربچ پلیمری از ۸۰ درصد دی اکسید تیتانیوم تشکیل شده و تیتانیوم در ذرات ۱۹/۰ تا ۰/۲۲ میکرون را دارا هستند و ضریب شکستگی آن ها بالا می باشد و کاملا آماده هستند. در هنگام رده بندی مستربچ سفید می توان اساس درصد دی اکسید تیتانیوم را در نظر گرفت. از ترکیب Tio2 و سایر مواد افزودنی مستربچ پلیمری سفید بدست می آید. مستربچ سفید سازگاری کامل با سنگ پلیمری دارد. پلیمرهای پایه پلی استایرن، EVA، ABS و غیر موجود هستند و این نوع مستربچ قادر است در درجه های مختلفی تشکیل شود. از این نوع مستربچ های پلی پروپیلن در صنایع مختلفی مانند ظروف پلاستیکی بادی و غیره استفاده می شوند . مستربچ های پلیمری رنگی از دیگر نمونه های انواع مستربچ های پلی پروپیلن است که از آن برای رنگ کردن محصولات پلاستیکی استفاده می شود و علاوه بر آن سرعت پایداری حرارتی و سبک شدن این محصولات می شود. مستربچ های رنگی ۲۰۰ دارند و تولید کنندگان می توانند برای رنگ آمیزی محصولات پلاستیکی از رنگ های متنوعی استفاده کنند.
فرآیند تولید مستربچ پلی پروپیلن
در تولید مستر چهار مرحله طی می شود که می توان به مرحله فرمولاسیون، مرحله خوراک دهی، مرحله اختلاط و الک نمودن اشاره کرد. اولین مرحله تولید مستربچ پلی پروپیلن فرمولاسیون است. در مرحله فرمولاسیون تمام اجزای را می سنجد و این مواد با سرعت بالا ترکیب می شوند تا نتیجه ای که به دست می آید بهتر باشد. مرحله دوم، مرحله خوراک دهی است که متوسط با خروجی دستگاه میزان تغذیه تنظیم می شود. در مرحله سوم دمای مخزن را تنظیم می کنند تا این مواد مذاب ذوب شود. دقت کنید که اگر دما نامناسب باشد سبب ایجاد پخش پودر و برش گرانول می شود. در مرحله اختلاط از دستگاه های پیشرفته برای تولید مستربچ های پلی پروپیلن استفاده می شود که می توان به دستگاه های مخلوط کن داخلی، اکسترودر دو مارپیچ، مخلوط کن داخلی مداوم، مخلوط خانه سرعت بالا، ماشین های تک مارپیچ و غیره استفاده می شود. مهم ترین دستگاهی که در این فرایند استفاده می شود اکسترود است. در دستگاه اکسترودر افزودنی ها و پلیمر با هم ترکیب می شوند و ذوب می شوند و بعد از ترکیب شدن از استروژن خارج می کردند. در مرحله الف نمودن از الک هایی برای تنظیم اندازه مستربچ ها استفاده می شود.
مزیت های استفاده از مستربچ پلی پروپیلن
امروزه از مستربچ ها در تولید محصولات مختلفی استفاده می شود، زیرا مستربچ ها مزیت های بسیار زیادی دارند. یکی از مزیت های استفاده از این نوع مستربچ ها صرفه جویی در زمان و انرژی است. زمانی که از مستربچ ها استفاده کنید دیگر لازم نیست هزینه هایی برای مخلوط کردن پودر ها بپردازید در نهایت در هزینه کردن صرفه جویی می کنید. مستربچ ها به شکل گرانولی هستند که به راحتی می توانید آن ها را جابجا و ذخیره سازی کنید. زمانی که از مستربچ استفاده می کنید پیگمنت در هوا پخش نمی شود در نتیجه به سلامتی کارکنان تضمین می شود و خود تولید آلوده نمی شوند. استفاده از این مستربچ پلی پروپیلن سبب می شود فرایند ذوب بهبود یابد، زیرا مستربچ با عامل اتصال دهنده سازگاری دارد.
جمع بندی
ما در این مقاله در مورد پلی پروپیلن صحبت کردیم این نوع از پلیمر دارای خواص و ویژگی های بسیار زیادی است که ما تمام آنها را برای شما شرح دادیم. همچنین کاربرد های متنوعی دارد که در این مقاله به آن ها اشاره شده است. بنابراین با مطالعه این مقاله می توانید به خوبی پلی پروپیلن را بشناسید.