مستربچ لیزکننده

مستربچ لیزکننده ، را به نام دیگری مانند مستربچ اسلیپ نیز می شناسند. برای کاهش چسبندگی فیلم از مستربچ Slip استفاده می کنند. سطوح پلیمری اصطکاک بالایی دارند به همین دلیل در حین مراحل تولید منجر به بروز مشکلاتی می شوند و در فرآیندهای مانند تولید کیسه و عملیات بسته بندی رهایش قالب می شود. برای صیقلی شدن و افزایش کیفیت سطح فیلم، کاهش چسبندگی سطوح فیلم به همدیگر، کاهش ضایعات، تسهیل در فرآیند تولید، کاهش استهلاک ماشین و غیره از این مستربچ ها استفاده می کنند. مستربچ اسلیپ در محصولاتی مانند فیلم های نازک و فیلم های ضخیم و معمولی و PET، PE، PP مورد استفاده قرار می گیرد. این مستربچ ها از طریق مهاجرت به سطح عمل می کنند. هنگام خنک شدن پلیمر بر روی آن یک لایه روان کننده و جامد تشکیل شده و باعث کاهش چسبندگی و اصطکاک بین سطوح پلیمری و پلیمر می شود. این لیزکننده ها کارایی بسیار بالایی داشته و یک افزودنی مقرون به صرفه هستند که برای اصطکاک در تولید فیلم و رهایش دریچه و تبدیل مورد استفاده قرار می گیرند. 

مستربچ لیزکننده

یکی از محصولات شیمیایی محبوب در صنعت پلاستیک، مستربچ است. یک ماده ارزان، با شکلی گرانولی و در رنگ‌های مختلف، مستربچ هنر ناب علم شیمی صنعتی است. در مستربچ، مواد پایه با ترکیبات مشخصی با هم ترکیب می‌شوند تا محصولی با قابلیت‌ها و کیفیت مطلوب تولید شود. انواع مختلفی از مستربچ وجود دارند که در سه دسته مستربچ رنگی، مستربچ افزودنی و مستربچ حجم دهنده تقسیم‌بندی می‌شوند. مستربچ لیز کننده از خانواده افزودنی است که در تولید فیلم‌های پلاستیک و برای کاربرد در صنایع بسته‌بندی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طور خاص، مستربچ لیز کننده در ساخت تجهیزات یکبار مصرف پزشکی مانند سرم، سرنگ، و لباس‌های اتاق عمل کاربرد دارد. این وسایل اصطکاک بین قطعات را به حداقل رسانده‌اند و دلیل اصلی نام‌گذاری آنها نیز همین است. این محصول باعث ایجاد لایه‌ای در کالاهای منتج شده از آن می‌شود که اصطکاک را به حداقل می‌رسانند. انواع مستربچ لیزکننده عبارتند از مستربچ با پایه پلی اتیلن جهت مصرف در تولید نایلون و نایلکس و با پایه پلی پروپیلن برای تولید سلفون.

لیزکننده با نام علمی slip agent  یک مولکول با وزن مولکولی بالا است که شکلی لزج و چسبناک دارد. با افزودن این مواد لیزکننده به محصولاتی مثل پلاستیک اصطکاک آنها را به حداقل ممکن می‌رسانند. لیزکننده، به عنوان ماده‌ای که باعث اصلاح خاصیت بدی از ماده پایه به کار بسته می‌شود، برو روی لایه بیرونی ماده استقرار می‌یابد و از این طریق اصطکاک سطح آن را به حداقل ممکن می‌رساند. مستربچ لیزکننده چنین فرایندی را در مورد مواد پلیمری انجام می‌دهد. 

لیزکننده پلیمر

مواد لیزکننده پلیمر به سطح پلیمرها منتقل می‌شوند و در ناحیه بیرونی عمل کریستالیزه شدن را در آنجا آغاز می‌کنند. با تشکیل لایه‌های روان بر سطح پلیمر، لیزکننده پلیمر خاصیت لیزشدگی خود را به پلیمر منتقل می‌کند. از مزایای استفاده از چنین موادی، ارتقای کیفیت سطح در محصول نهایی، و سیقلی شدن آن است. همچنین، کاهش استهلاک در ماشینالاتی که از این محصول استفاده می‌کنند، کاربرد دیگر و مهم آن است. لیزکننده پلیمر همچنین در فرایند قالب زنی به یاری سازنده می‌آید و باعث می‌شود محصول به راحتی از قالب جدا گردد. مستربچ‌های آنتی بلاک از نواع دیگر مستربچ لیز کننده هستند که از ترکیبات معدنی و آلی برای انجام فعالیتی مشابه استفاده می‌شود. 

مستربچ بسته بندی

 

پلیمر روغن لیزکننده

پلیمر روغن لیز کننده ماده‌ای نسبتا جدید در صنایع پتروشیمی است که به پلاستیک این قابلیت را می‌دهد که کمترین اصطکاک موجود را در سطح خود داشته باشد. این ماده باعث می‌شود که محصولات پلاستیکی تولیدی کمترین میزان انرژی الکتریسیته ساکن را ایجاد کنند و در صنایع حساس مثل کالاهای پزشکی پر کاربرد باشند.

پلیمر لیز کننده با داشتن افزودنی‌هایی که در فرایند اکستروژن وارد بستر پلیمر مذاب شده‌اند، در حین سرد شدن بر روی سطح آن استقرار می‌یابند و لایه‌ای عایق مانند برای آن تولید می‌کنند. این لایه یکنواخت و نامرئی ضریب اصطکاک را به پایین‌ترین نقطه ممکن می‌رساند و خاصیت ذاتی پلاستیک به چسپیدن را از آن می‌گیرد. از مهمترین موجود در لیزکننده‌های اوروکمید و اولکامید هستند. خاصیت آنتی بلاک بودن این مواد به مستربچ رنگی پایدار و کاهش هرچه تمام‌تر خاصیت اصطکاک را می‌دهد. 

مستربچ لیزکننده از جمله محصولات صنایع پتروشیمی است که قابلیت‌های بالایی که پلیمر و صنعت پلاستیک داده است. کالاهای پزشکی زیادی به این ماده وابسته هستند. صنایع تولیدکننده تجهیزات خودرو نیز در سال‌های اخیر از مستربچ لیزکننده برای تولید محصولاتی با ترکیب رنگی پایدار و براق بهره‌ برده‌اند. قیمت مستربچ لیزکننده بسیار مقرون به صرفه است و از طریق بسیاری از تولید کنندگان عامل‌های پلیمری قابل تهیه است.

قیمت مستربچ لیزکننده 

سطح پلیمری دارای اصطکاک قابل توجهی هستند و اغلب منجر به بروز بعضی مشکلات در مراحل تولید می شود به همین دلیل از مستربچ لیزکننده برطرف کردن مشکلات استفاده می کنند. قیمت مستربچ اسلیپ با توجه به کیفیت و میزان مواد به کار گرفته شده کاملا متفاوت است. هرچه کیفیت و میزان مواد به کار گرفته شده بالاتر باشد در نتیجه قیمت مستربچ Slip نیز افزایش پیدا می کند. البته قیمت مستربچ تحت تاثیر نوسانات ارز قرار دارد و از عوامل دیگری که بر روی قیمت لیز کننده تاثیر می گذارد، قیمت محصولات پتروشیمی است. هرچه نرخ ارز مانند دلار بالاتر رود در نتیجه قیمت مستربچ نیز افزایش پیدا می کند. برای اطلاع از قیمت مستربچ کلیک کنید.

لذا قیمت لیز کننده ها کاملاً در نوسان است و با بالا و پایین شدن نرخ ارز و قیمت آن نیز بالا و پایین می شود. به همین دلیل قبل از خرید مستربچ اسلیپ قیمت آن را برآورد کنید. مستربچ اسلیپ در کشور ما تولید می شود و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. البته عوامل دیگری وجود دارد که بر روی قیمت مستربچ اسلیپ یا لیز کننده تاثیر گذار است، در کل قیمت این محصولات را نمی توان به صورت ثابت اعلام کرد و بهتر است قبل از خرید قیمت آن را از اینترنت جویا شوید. برای اطلاع از قیمت مستربچ ضد مه کلیک کنید.

انواع مستربچ لیزکننده

محصولاتی که نسبت به نور ماورا بنفش مقاوم هستند کاربرد بسیار زیادی دارند. در صنایع تولید کننده لوله و اتصالات و تولید لوازم خانگی و غیره از مستربچ های گوناگون استفاده می کنند. همانطور که اشاره کردیم مستربچ لیزکننده یکی از انواع مستربچ ها است و دارای انواع مختلفی می باشد. از انواع مستربچ های لیزکننده می توانیم به پایه پلی اتیلن برای مصرف در نایلون و فیلم ها پایه پروپیلن برای سلفون اشاره کرد. مستربچ های لیز کننده با استفاده erucamide ارائه می شوند. این مستربچ ها در دو گرید 3P batch-SL709 قرار دارند و همان طور که اشاره کردیم بر پایه پلی اتیلن و3P batch-SL708 و پلی پروپیلن عرضه می شوند. مستربچ ها دارای انواع مختلفی هستند و به دسته بندی های گوناگون تقسیم بندی می شوند. 

بررسی مستربچ لیزکننده

مستربچ لیزکننده مولکولی بزرگ می باشد که در حالت مذاب بسیار چسبناک است. هنگامی که چسبندگی مواد مذاب کاهش پیدا کند موجب می شود تا استهلاک ماشین آلات کاهش پیدا کند در این صورت سطح تولید افزایش می یابد. با استفاده از لیز کننده ها می توان اصطکاک داخلی و خارجی را کاهش داد. لیز کننده یک ماده افزودنی می باشد و به عنوان روان کننده درونی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده افزودنی در طی فرآیندی به سطح جسم مهاجرت می کند و درنهایت اصطکاک را کاهش می دهد. سطح با یک پوشش نازک از افزودنی لیزکننده پوشیده می شود در این صورت ضریب اصطکاک را کاهش پیدا می کند. فیلم های تولید شده ممکن است به سختی از یکدیگر جدا شود و در بعض از مواقع این موضوع در بین تجهیزات پزشکی دیده شده است.

مستربچ لیزکننده

از این تجهیزات پزشکی می توان به سرنگ اشاره کرد. برای اینکه یک لغزندگی ایجاد کنند و چسبندگی بین ورقه های فیلم را کاهش دهند از افزودنی لیز کننده یا مستربچ اسلیپ استفاده می کنند. البته این که چه درصدی از این عوامل لیز کننده استفاده کنند به ضریب اصطکاک Coefficient of friction بستگی دارد. 

نحوه به وجود آمدن مستربچ لیزکننده 

هنگامی که فیلم های پلیمری را در مدت زمان زیادی در انبار قرار دهید و هنگام استفاده از آن ها، ممکن است فشار که بین لایه های آن ها وجود دارد موجب یک چسبندگی شود. هنگام به وجود آمدن چنین چسبندگی باز کردن فیلم ها مار اسامی نمی باشد. چرا که بهم چسبیده اند و برای جلوگیری از این اتفاق باید به آن ترکیباتی مانند لیزکننده و آنتی بلاک اضافه کنید. همانطور که در قسمت های قبل اشاره شد سطح های پلیمری اصطکاک بالایی دارند، به همین دلیل در آنها مشکلاتی به وجود می آید. در هنگام تولید یا پیچیدن رول فیلم ها و رهاسازی قالب پلاستیک مشکلاتی به وجود خواهد آمد. برای از بین بردن این مشکل می توانید از مستربچ لیزکننده استفاده کنید. چرا که در این صورت سطح ها سیقلی می شوند و مقدار چسبندگی نیز کاهش پیدا می کند. همچنین در نهایت موجب کاهش استهلاک ماشین آلات می شود. به طور کلی اگر از لیز کننده استفاده کنید دیگر نگران چسبیدن فیلم ها به همدیگر نیستید. چرا که در هنگام استفاده از مستربچ اسلیپ لایه های فیلم به یکدیگر نمی چسبد. البته برای این کار استفاده از آنتی بلاک هایی مانند استئارات و پلی تترا فلوئورو اتیلن و آمید های چرب و سیلیکون ها، پیشنهاد می شود.

مستربچ لیزکننده

عملکرد مستربچ لیزکننده 

عملکرد مستربچ لیزکننده به این صورت است که در شروع به سطح منتقل شده و اصطکاک را کاهش می دهد. اگر ذرات بزرگ باشند اثر ضد چسبندگی آن ها نیز بیشتر است لذا اندازه ذرات تاثیرگذار است چرا که اگر ذرات بزرگتر باشد در نتیجه ضد چسبندگی آنها نیز بیشتر از ذرات کوچک است. اما توجه داشته باشید که این بزرگ بودن می تواند در خواص نوری اثر مثبتی نداشته باشد و اثر آن منفی باشد. برای رسیدن به یک روشنی و شفافیت باید اقدام به استفاده از آمید های عالی به صورت مفرد کنید. البته هنگامی که آمیدها را به تنهایی مورد استفاده قرار دهید و امکان بروز مشکلاتی مانند انتقال مواد آلی به سطح فیلم وجود دارد. افزودنی های آنتی بلاک توان جذب افزودنی های آنتی اکسیدانت را دارند. سیلیکای طبیعی دارای قدرت تأثیرپذیری پایینی است اما سیلیکای سنتز شده توان جذب افزودنی ها را دارد و برخلاف سیلیکا طبیعی است. البته در این موارد سایش یک امر کاملاً جدی و پر اهمیت است. هنگامی که سختی عامل آنتی بلاک افزایشی باشد بیشتر از سختی آنتی بلاک مدنی باشد سایش کمتر متوجه ماشین های فرایندی می شود. به عنوان مثال هنگامی که تالک از سیلیکا نرم تر باشد. 

عوامل موثر بر عدم چسبندگی مستربچ لیزکننده 

یکی از عواملی که می تواند بر روی عدم چسبندگی تاثیر بگذارد فیلر سیلیکا است که جهت تولید مستربچ لیزکننده مورد استفاده قرار می گیرد. در این صورت برای جلوگیری از چسبندگی ناخواسته می توانید برای اضافه کردن زبری در تمام سطوح از فیلرهای مختلف استفاده کنید. در این صورت از ایجاد چسبندگی جلوگیری می شود. اما فیلر ها می تواند تاثیر منفی داشته باشند، به عنوان مثال می توانند از فیلم بکاهند. البته پارامترهای تاثیر گذاری وجود دارد که از آن ها می توان به شکل ذرات و توزیع اندازه ذرات و اندازه ذرات اشاره کرد. چیزی که در خاصیت چسبندگی و جانبی مضر بسیار مهم می باشد توازن است. به عنوان مثال فرض کنید که اندازه ذرات بزرگ است در این صورت در ذرات بی نظمی دیده می شود لذا در این مورد این مورد برای خاصیت چسبندگی مناسب بوده ولی بر روی شفافیت تاثیر مثبت نمی گذارد و تاثیر آن منفی است. به علاوه مهمترین فاکتور برای فیلم های بسته بندی، کیفیت است. برای ذرات برای افزودنی های ضد چسبندگی سایز خوب ۴ تا ۸ میکرومتر است. البته این احتمال وجود دارد که در بین ذره های دیگر ذراتی باشند و سایز آنها از ضخامت فیلم بیشتر باشد.

مستربچ لیزکننده

نحوه تهیه مستربچ لیزکننده 

برای تهیه ی مستربچ لیزکننده باید اقدام به اندازه گیری تمامی اجزا در قسمت گراویمتر تغذیه اکسترودر کنید. پودر پلی اتیلن و منیزیم سیلیکات را در یک مخلوط کنی که بسیار پر سرعت است ریخته تا ترکیب به خوبی مخلوط شود. توجه داشته باشید که مخلوط باید کاملاً همگن باشد. در مدت زمان ۴ دقیقه باید پیش اختلالات انجام شود. در مرحله بعد باید اروئیک اسید آمینه را در یک مخلوط کن پرسرعت بریزید. این مواد را باید به مواد قبلی اضافه کنیم اما در این مرحله پیش اختلاط باید به مدت شش دقیقه انجام گیرد. بعد از ترکیب مواد با همدیگر باید یک مخلوط همگن به دست آید. مخلوط همگن مذکور را به قیف تغذیه اکسترودر انتقال دهید. برای تعیین دمای هیتر ها باید ناحیه تغذیه را تا انتهای دای تنظیم کنید. همچنین دمای آن باید ۱۰۰ تا ۲۰۲۰ درجه تنظیم شود. برای اینکه بتوانید دور مارادونا را تنظیم کنید، آن را بر روی ۳۰۰ دور در دقیقه قرار دهید. بعد از وارد شدن مخلوط به اکسترودر و هنگامی که از قسمت تغذیه کرد مواد شروع به ذوب شدن می  کند. بعد از عبور مواد مذاب از سنجش اکسترودر، به طور کامل ذوب می شود. 

خرید مستربچ لیزکننده

مستربچ لیزکننده ، یک افزودنی مورد نیاز است با خرید آن در واقع شما یک افزودنی مقرون به صرفه اقتصادی را خریداری کرده اید. این افزودنی در مقادیر کم کارایی بسیار بالایی دارد.  مجموعه متنوع و کامل از بهترین مستربچ های تولید کننده وجود دارد و مشتریان می توانند بر اساس نیاز خود و با توجه به نوع بودجه خود بهترین مستربچ های لیز کننده را خریداری کنند. مشتریان می توانند با خرید این مستربچ ها خریدی عالی را تجربه کنند. همانطور که در قسمت های قبلی اشاره کردیم قیمت مستربچ های لیز کننده تحت تأثیر عوامل گوناگونی قرار دارد و ممکن است قیمت آنها نوسان پذیر باشد. خرید مستربچ به شما این امکان را می دهد تا یک افزودنی مورد نیاز و با کیفیت را با قیمت مناسب خریداری کنید. 

مستربچ لیزکننده ، یا مستربچ اسلیپ را در این مطلب معرفی کردیم. در حقیقت جلوگیری از چسبندگی بین سطوح فیلم و کاهش ضایعات از این مستربچ ها استفاده می شود و در محصولاتی مانند فیلم های ضخیم و معمولی و نازک و غیره کاربرد دارند عملکرد این مستربچ ها از طریق مهاجرت به سطوح است . همچنین در مورد نحوه تهیه مستربچ و عوامل موثر بر عدم چسبندگی مستربچ صحبت کردیم و گفتیم یکی از این عوامل فیلر سیلیکا است. مستربچ های لیز کننده در فیلم های پلیمری که در زمان طولانی مورد استفاده قرار گیرند یا در انبارها وجود داشته باشند به وجود می آیند لذا برای جلوگیری از این عمل از آنتی بلاک یا لیز کننده ها استفاده می کنند.