عایق برودتی در بدنه یخچال‌ ها

در روز‌هایی که مصرف انرژی مهمترین دغدغه اجتماع و مسئولان شده است، عایق برودتی در بدنه یخچال راه حلی مناسب در کاهش مصرف انرژی متناظر با یخچال شما است. بر اساس تحقیقی که در سال 2018 انجام شد، استفاده از عایق برودتی در بدنه یخچال‌ ها، تا 40 درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کند.

در انواع فوم‌های عایق مانند فوم عایق XPS خصوصیات مختلفی تعبیه شده است تا کارکرد یخچال را به حداکثر بهینگی برسانند. از جمله خصوصیات این عایق‌ها می‌توان به جلوگیری از اتلاف انرژی، جلوگیری از انتقال گرما و انتقال صدای یخچال اشاره کرد. علاوه بر کاربرد در تجهیزات خانگی، از این نوع عایق‌ها برای مصارفی چون سبک‌سازی سازه در ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

پلی استایرن ماده‌ی اصلی تشکیل دهنده عایق برودتی در بدنه یخچال‌ ها است. این ماده از پلیمریزاسیون استایرن مونومر تولید می‌شود. عنصرهای تشکیل دهنده این محصول هیدروژن و کربن هستند که با پیوند محکم کوالانسی به هم متصل شده‌اند. ترکیبی که باعث بروز خواص عایقی بسیار زیاد و سبک و محکم بودن محصول شده است. 

عایق برودتی

فوم عایق XPS

از فعالیت‌هایی چون ایزوله‌سازی سقف و دیوارها گرفته تا عایق کردن اتاق‌های خنک، فوم عایق XPS کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. فوم عایق XPS از ایده‌آل‌ترین عایق‌ها موجود و مورد استفاده در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان، لوازم الکتریکی خانگی و تجهیزات ورزشی است. برای خرید مستربچ کلیک کنید.

ویژگی ساختار سلول بسته فوم عایق XPS این امکان را ایجاد می‌کند که کمترین نفوذ رطوبت در آن شکل بگیرد. بنابراین، این محصول، یک عایق رطوبتی نیز به حساب می‌آید. همچنین، همبستگی اجزای این عایق‌ها باعث می‌شوند که صدا هم به سختی از آنها عبور کند و در ساخت استودیوها و آکوستیک کردن محیط‌های مورد نیاز برای جلوگیری از ورود یا خروج صدا، از این عایق‌ها بهره ببرند.

یخچال وسیله‌ای است که به صورت 24 ساعته و در تمام طول سال روشن است، بنابراین انرژی بسیار زیادی را مصرف می‌کند. عایق برودتی بدنه یخچال این امکان را ایجاد می‌کند که کمترین میزان هدرفت انرژی ایجاد شود و یخچال در بالاترین نقطه بهینگی، کمترین تداخل گرمایی و صوتی را با محیط بیرون داشته باشد. عایق برودتی بدنه یخچال قیمت بسیار ارزانی دارد، با این هزینه کم، نتیجه‌ی اقتصادی بسیار مطلوبی را فراهم می‌کند.

انواع پلی استایرن یا XPS

انواع پلی استایرن یا XPS را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • پلی استایرن مقاوم
  • یونولیت‌ها
  • پلی استایرن معمولی

انواع پلی استایرن یا XPS در صنعت، با توجه به ویژگی‌های هر گونه، به کار گرفته می‌شوند. به عنوان مثال نوع معمولی پلی استایرن دارای خواص دی-الکتریکی است که برای مصارف صنایع روشنایی کاربرد دارد. همچنین، در تولید بدنه ساعت، تلویزیون، رادیو و عایق برودتی در بدنه یخچال‌ها نیز از این پلی استایرن استفاده می‌شود.

چنانچه از نام آن پیداست، نوع مقاوم، بسیار در مقابل ضربه مقاوم است و برای مصارف ساختمان‌سازی و به عنوان عایق‌ رطوبتی و صوتی کاربرد دارد. از این محصول همچنین در تولید وسایل ورزشی مانند پارکت کف سالن‌ها استفاده می‌شود. 

انواع انبساطی هم فیلر هستند هم عایق، به این عبارت که، حجم زیادی را اشغال می‌کنند و عایقی خواهند بود در مقابل عبور اصوات و گرما. مهمترین ویژگی این پلی استایرن XPS کاهش هزینه‌های ساختمان  به میزان  قابل توجهی است.

فوم پلی یورتان

وقتی مواد پلی ال را با استفاده از ایزوسیانات با هم واکنش دهیم، محصول شیمیایی تحت عنوان فوم پلی یورتان (پلی اورتان) تشکیل می‌شود. این محصول فومی شکل عایق ساندوچی مناسبی برای جلوگیری از هدر رفت صدا و گرما است. از جمله کارایی‌های آن، استفاده به عنوان عایق، صوتی و برودتی در بدنه دیوارهای ساختمان‌ها است. از جمله ویژگی‌های فوم پلی یورتان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت بالا در برابر خورده شدن توسط باکتری‌های محیط
  • امکان سازگاری و چسپندگی بالا با سطوح
  • انعطاف‌پذیری بالا حتی در دماهای مختلف
  • سبک بودن
  • مقاومت بالا در برابر گرم و سرد شدن

جالب اینکه، فوم پلی یورتان، در بازه‌های زمانی طولانی مدت، خواص خود را حفظ می‌کند و ترکیبات تشکیل دهنده آن انسجام محصول را برهم نمی‌زنند. این فوم‌ها در سه نوع نرم، نیمه نرم و سخت تولید و در صنایع مختلف استفاده می‌شوند.

نحوه تزریق فوم پلی یورتان

پلی یورتان از سازگارترین و ماندگارترین عایق‌های مورد استفاده در صنعت ساختمان است. این فوم به طور ویژه از هدرفت انرژی جلوگیری می‌کند. نکته مهم اما، نحوه تزریق فوم پلی یورتان در محل‌های مورد نیاز است. 

نحوه تزریق فوم پلی یورتان می‌تواند به صورت دستی انجام شود یا با کمک ماشین. شلنگ‌های محکم و تحت فشار عملیات تزریق فوم و درزگیری نواحی مختلف سازه را ساده‌تر می‌کنند. گان، شاید کاربردی‌ترین وسیله در فرایند تزریق باشد. باید توجه داشت که تزریق فوم پلی یورتان بسیار به دمای محیط وابسته است و در هر دما نوعی متفاوتی از عملیات باید اجرا شود.

وقتی دمای محیط زیاد است، مقدار بیشتر و با سرعت بالاتری از فوم به بیرون پرتاب می‌شوند.  محدوده مطمئن گرمایی بازه 5 تا 30 درجه سانتیگراد است. در واقع، در هنگام تزریق، آنچه انجام می‌شود ترکیب آنی دو ماده تشکیل دهنده فوم پلی اورتان است که بر روی دیوار با هم ترکیب می‌شوند و به شکل آنی، فوم تولید می‌شود.

برای خرید عایق برودتی بدنه یخچال می‌توانید به فروشگاه‌های فروش محصولات الکتریکی، تعمیرکاران وسایل خانگی، مصالح فروشان مراجعه کنید. همچنین، عایق برودتی بدنه یخچال را می‌توانید به صورت اینترنتی و از فروشگاه‌های معتبر عرضه فوم‌های عایق دریافت کنید. حتما در هنگام خرید به نوع فوم و کارایی مورد نیاز خود توجه داشته باشید چراکه انواع مختلف فوم عایق XPS کارایی‌های متفاوتی دارند.