شفاف کننده چیست؟

از این مستربچ برای از بین بردن کدری محصول بهره برداری می شود که به علت ایجاد عبور نور بیشتر در محصول جلای بیشتری به مصنوعات پلاستیکی می بخشد. از کاربرد های شفاف کننده ها استفاده آن ها در فیلم های معمولی و نازک و ضخیم و ظروف یکبار مصرف و انواع مصنوعات پلاستیکی می باشد.

مستربچ هسته زا پلیمرها که با نام‌های شفاف کننده و شیشه ایی کننده پلی پروپیلن معرفی می گردند و با افزایش سرعت کریستالی شدن و درصد کریستال کلی پلیمر منجر به افزایش شفافیت قطعات تزریقی، افزایش پایداری ابعادی قطعه، کاهش سیکل زمانی تزریق در طول فرایند تولید قطعات تزریقی، کاهش تبلور، هسته زایی، رفع کدری و بالا بردن جلا می گردند. 

شفاف کننده چیست؟

عملکرد شفاف کننده ها

مستربچ هسته زا و پلیمر در دو دسته نیمه بلورین و آمورف قرار می گیرند و زنجیره های پلیمر های نیمه بلورین به حالت تغییر فاز از مذاب به جامد،‌تشکیل بلور می دهند که تاثیر مثبتی برعمده از خواص پلیمر خواهند داشت. اگر که ابعاد هسته بلور های تشکیل شده تر از طول موج نور مرئی بزرگ باشد، پلیمری همچون PP منجر به پخش نور مات می گردد. این پدیده در برخی از کاربرد ها یک عامل منفی خواهد بود. مستربچ های شفاف کننده دارای افزودنی می باشند که با پخش شدن در مذاب پلیمر، در زمان سرد شدن موجب ایجاد هسته های کوچک تر یا بیشتر می شوند. بنابراین با عبور بهتر نور از پلیمر محصول نهایی شفاف تر خواهد شد.همچنین افزایش سرعت هسته گذاری و همچنین تسریع در بلورینگی، موجب کاهش زمان سرد شدن قطعه در قالب تزریق شده و باعث افزایش سرعت تولید می گردد. برای خرید مستربچ کلیک کنید.

مستربچ‌ شفاف کننده PP

مستربچ شفاف کننده به عنوان مستربچ هسته زا پلی پروپیلن نیز معرفی می گردد که منجر به آن شده تا سرعت و درصد کریستالی مذاب پلیمر به شکل چشمگیری افزایش پیدا کند. این موضوع باعث افزایش شفافیت قطعات، کاهش جمع شدگی قطعه پلاستیکی، از بین بردن کدری، و جلای بیشتر قطعه خواهد شد.لذا این افزودنی ضمن بهبود خواص فیزیکی و ظاهری موجب بهبود خواص فرآیندی نیز خواهند شد که کاهش سیکل پروسه تزریق از جمله این موارد محسوب می شود. این محصول جهت محصولاتی که بر پایه پلی اتیلن نیز تولید می شوند کاربردی می باشند.شایان  ذکر است که PP  یک پلیمر نیمه کریستال می باشد ومستربچ های شفاف کننده PP  سرعت و درصد کریستالی شدن را بیشتر می کنند.

مزایای استفاده ازمستربچ افزودنی شفاف کننده 

  • افزایش در پایداری ابعادی قطعه
  • کاهش سیکل زمان تزریق محصول
  • کم شدن تبلور
  • هسته زایی
  • از بین بردن کدری و زردی
  • کاهش تاب برداشتگی
  • افزایش خواص و زیبایی بیشتر
  • بهبود سفتی و دمای نرم شدگی

کاربرد مستربچ افزودنی شفاف کننده 

  • ظروف یکبار مصرف
  • فیلم ‌‌‌‌های اکستروژن
  • ورق‌‌‌‌ های پلیمری
  • قطعات تزریق

مستربچ افزودنی شفاف کننده

همانطور که می دانید مستربچ شفاف کننده بر پایه پلیمر پلی پروپیلن تولید می شود که در ایجاد شفافیت و به اصطلاح شیشه ای کردن محصولاتی همچون ظروف یکبار مصرف بسیار کاربردی است. مستربچ هسته زا از نظر عملکردی با بزرگ کردن سل‌‌‌‌ های نوری منجر به عبور نور بیشتر از ورق یا فیلم شده و موجب شفاف دیده شدن آن می شوند. نوع ایزوتاکتیک پلی پروپیلن هوموپلیمراز ساختار نیمه بلوری برخوردار می باشد. حضور این ساختار کریستالی موجب افزایش سختی، و همچنین خواص مکانیکی، شیمیایی و مقاومت در برابر حرارت پلی پروپیلن خواهد شد.

پلی پروپیلن به آرامی بلورینه شده و به کریستال های درشت تبدیل می شود. به طور کلی این کریستال ها در اطراف ناخالصی های (نقص) طبیعی پلیمری ایجاد می شوند که به این عمل هسته زایی می گویند. بدون مستربچ شفاف کننده HIP-CL5 اندازه کریستال های پلی پروپیلن در زمان سرد شدن بزرگ تر از طول موج نور مرئی می شود و موجب پراکندگی در نور و در نهایت کدری و مات شدن پلیمر می شود.مستربچ های شفاف کننده، از نوعی عامل مستربچ هسته زا اند که به بهبود وضوح، براقیت، سفتی و مقاومت ضربه و همچنین برای کاهش دمای فرآیند و چرخه زمانی فرایند شکل گیری کمک می کنند. 

افزودنی های هسته زا یا شفاف کننده؟ کدامیک انتخاب مناسبی می باشند؟

به علت کاربرد فراوانی که PP دارد می تواند جایگزینی مناسب PS, PET و حتی PC به شمار بروند، افزودنی های شفاف کننده این پلیمر تجاری سازی شده اند. ولی به علت  حساسیت این کاربری و دستیابی به نتایج مطلوب، لازم است تا در زمان انتخاب شفاف کننده مناسب نهایت دقت مهندسی  صورت گیرد.شفاف کننده ها ضمن ایجاد شفافیت در قطعات تولیدی، به علت تقویت فاز بلورین پلیمر موجب به تقویت خواص مکانیکی محصول می گردند.شایان ذکر است که سیکل تزریق محصولات نیز به علت بلور شدن سریع تر کوتاه تر خواهند شد بنابراین  نرخ تولید به کمک این موادر افزایش می یابد. امروزه به وسیله مستربچ هسته زا  پلی پروپیلن هایی تولید می گردد که از نظر خواص مکانیکی توانایی دارند که  جایگزینی برای ABS ها شوند. عوامل شفاف کننده و هسته زا افزودنی های مهندسی می باشند که با انتخاب درست موجب  اثرات بزرگی شده و در نهایت باعث  کاهش در هزینه ها می شوند.

قیمت افزودنی شفاف کننده

پلیمرهایی همچون پلی کربنات PC، پلی استایرن PS و پلی اتیلن ترفتالات PET به طور کلی از ویژگی شفافیت برخوردار می باشند.موضوع مهم قیمت بالای آن ها جهت کاربرد در صنعت است. یکی از ارزان قیمت ترین پلیمرها پلیمر پلی پروپیلن می باشد، جهت افزایش شفافیت می بایست به خرید افزودنی شفاف کننده برای کاهش ماتی آن نیز باشید. به دلیل این موضوع در فرمولاسیون آن درصد بسیار پایینی از عامل هسته زا استفاده می شود .لذا  قیمت افزودنی شفاف کننده نمی تواند تاثیر قابل ملاحظه ای در قیمت نهایی محصول تولید شده بگذارد.